DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2012

8.8. 2012 Deska byl naplánovaný vcelku náročný den. Dopoledne jsme vzali Enuný za Axou (Bílý švýcarský ovčák), holky si chvilku hrály, ale pak je to přestalo bavit díky vcelku vysokým teplotám. Tak jsme se rozloučili a šli domů. Po obědě, když byla Enuný odpočatá jsme se vydali na písák. Enunka si zaplavala, ale to největší překvapení si nechala na nestřežený okamžik. Když jsme se dívali jak místní těžaři teží písek tak se naše berunka vyválela v evidentně dost dlouho mrtvém kaprovi. Annie není žádná troškařka a tak se rozhodla že se vyvoní kompletně a vzala si sebou pár kaprových žeber, fuuuj. Tak jsme ji omyli v písníku a jeli domů do vany, protože na odpolední setkání jsme nemohli jít smradlaví. Koupel se samozdřejmě madam moc nezamlouvala, ale nakonec si dala říct a vydržela to. Asi  ve 14:45 jsme si telefonovali s paní Tesárkovou a ta mi řekla, že cca v 16hod se za námi zastavěj, tak jsme se nemohli dočkat. před čtvrtou jsme nasadili obojky a vydali se ke koupališti, kde jsme se měli sejít. Chvíli po 16ho přijeli a čekali jsme co bude. Anunka s Angie na sebe vyjeli, Annie to odnesla drobným škrábancem na krku, ale to nám nevadí. Hlavní bylo to, že Tesárkovi měli očividně obrovskou radost, že Anunku viděj, moc se jim líbila, nám se líbila Deedule i Anginka a i Alphuška sklidila obdiv. Dozvěděli jsme se věci příjemné i smutné a hezky jsme si povpovídali o těch našich slečnách. Moc se nám návštěva líbila, Alphuška se nad očekávání chovala slušně a zavrčela jen jednou a myslím, že kdyby neměla nemocné nožky tak by si i pořádně zaběhala. Kke konci návštěvy jsme byli předběžně pozváni na sraz áček z Kocandského mlýna a už teď se moc těšíme. Jednou z oněch smutných zpráv byla realita o tom jak se bývalí majitelé chovali k nyní už úplně oficiálně naší Annie. Nedokážu ty lidi pochopit teď a asi ani nikdy nepochopím. Koupili si dvě kásné fenky a ve finále je nechali uvázané na řetězu a když se jim asi zdálo že Anunka provokuje Ashley tak ji nechali venku a Ashley vzali domu, jako to je prostě nepochopitelné a nejradši bych jim dala pořádný kázání otom jak se chovat k psům a jak případně jednat o tom když s někým uzavře člověk smlouvu a tam stojí, že pokud člověk není schopen postarat se o psa, že se vrátí chovateli popř aspoň že se dá chovateli nějak vědět, že pejska už nevlastní...no prostě idioti ti dotyční. Každopádně navázali jsme příjemné nové přátelství. Anunka spokojená, Tesárkovi i my spokojení a prostě to vše dopadlo nejlépe jak jen mohlo. :): ) :)

4.8. 2012 : Aby těch navázaných kontaktů nebylo málo, dneska se nám po půl roce milostivě ozvala i bývalá paní majitelka, to co napsala, mě spíše donutilo myslet si, že ta paní si prostě jen hraje na něco čemu nerozumí a evidentně si myslela, že když napíše jak je naštvaná, že mě to bude mrzet. Každopádně i toto ve středu probereme s paní chovatelkou a už se na to moc těšíme :)

31.7. 2012 : Volejme sláva sláva sláva :) ozvala se nám paní chovatelka :) to co napsala nás víceméně škovalo. I přes smutné informace mám ohromnou radost z navázání kontaktu :) Paní Tesárková ihned poprosila jestli by nás a Anunka mohla vidět, v čemž nevidíme problém a tak naše "rodinné" setkání proběhne 8.8.2012 v Chlumci nad Cidlinou :) Paní Tesárková sebou přiveze maminu našeho sluníčka a jednu ze sestřiček, tak snad seholky nesežerou :) Moc se na setkání těšíme a doufám, že Alphuška se nebude zlobit na holky, když ji vezmeme sebou :)

 

23.7. 2012: Dnes během dne se naše mladší slečna podruhé ve svém životě rozhodla nám dokázat, že je žena...ano, ano, začala podruhé hárat. Doufáme, že vše proběhne v pořádku jako poprvé a že se nám slečna s nikým nezaběhne :)

18.7.2012: Naše sluníčko Alpha musela dnes odpoledne navštívit pana doktora Pavlíčka na klinice v Hradci Králové. Již delší dobu nevíme co s naší holčičkou je. Po návratu z většiny procházek přišla madam bez obalu drápku. Postupně se tak stalo na 9ti prstech což už je jaksi alarmující. Pan doktor si vzal krev od Fifunky (byla štědrá, dala mu k tomu tři pokusy) dále si vzal nějaké stěry přímo z oněch nemocných drápků a dal našim mastičku a třikrát denně se jí budou mazat nožky. Poté taky doporučil abychom jí koupili botky. Mě osobně to vždycky přišlo hrozně ujetý ale co když to řekl pan doktor tak ho asi musíme poslechnout. Každopádně to nejdůležitější: parazit ani žádný vir to není, horší je že to vypadá na autoimunitní onemocnění :( takže teď jediné co můžeme dělat, je mazat drápky a čekat na výsledky krve. Moc doufám, že to nebude nic horšího.

V této sekci budeme pravidelně doplňovat novinky o našich fenkách :)